Kaarten

In het kader van MENA is here slaan Rembrandt Frerichs en studenten van het Prins Claus Conservatorium de handen ineen. De opleiding kent een internationaal karakter met studenten van over de hele wereld. Toch komt niet elke dag de mogelijkheid voorbij je te verdiepen in muziek uit de MENA regio.

De 16 studenten volgen de opleidingen Jazz, Klassieke Muziek en de master New Audiences en Innovative Practice en zijn afkomstig uit Roemeniƫ, Taiwan, Iran, Palestina en Nederland. Voorafgaand aan MENA is HERE maken ze tijdens verschillende workshops kennis met de klankwerelden en speelwijzen uit de MENA-regio en verwerken dat in hun eigen spel. Centraal in dit concert staat improviseren in de maqam stijl. Wat gebeurt er wanneer harmonie geen rol speelt en je als performer alleen gebruik maakt melodie en ritme om je verhaal te vertellen?

Zoals studenten in Iran op het conservatorium Haydn spelen, draagt het PCC er met MENA IS HERE aan bij dat muzikale bouwstenen uit het Midden-Oosten binnen en buiten de muren van het gebouw klinken. En maakt het daarbij uit of de student uit Iran of Sneek komt? Het antwoord op die vraag kun je komen bekijken en beluisteren tijdens deze editie van SPOT Lunchbreak!