Kaarten

In een buitenwijk van Beiroet worstelen Lilas en Shery, gitaristen van de eerste all female metalband ‘Slave to Sirens’, met hun turbulente vriendschap, ontluikende seksualiteit en hun grenzeloze ambitie om de grootste metalsterren van het land te worden. 

De eigenzinnige 23-jarige gitarist Lilas Mayassi woont samen met haar moeder en haar jongere broer in een buitenwijk van Beiroet. Overdacht verdient ze de kost door muziekles te geven aan kinderen. Maar ’s nachts ontpopt ze zich als leider van een trash metalband. Ondertussen houdt ze haar ontluikende relatie met een jonge vrouw aan de andere kant van de grens met Syrië angstvallig geheim. Lilas en haar bandleden Shery, Maya, Alma en Tatyana hebben veel dromen maar de nasleep van de burgeroorlog werpt een donkere schaduw op hun toekomst.

Terwijl de revolutie Beiroet doet branden, begint de jarenlange vriendschap tussen Lilas en Shery langs alle kanten te scheuren en te barsten. Wanneer voor Shery de maat vol is en ze de band verlaat, verliest ‘Slave to Sirens’ plots haar leadgitarist. Met de toekomst van haar band, haar land en haar eigen dromen op het spel bevindt Lilas zich op een kruispunt: ontfermt ze zich als leider over de andere bandleden of zoekt ze haar eigen weg?