Kaarten

Colors of MENA is een muzikale bonte avond met een typische festivalvibe waarin we je op twee podia in De Oosterpoort meenemen langs de muzikale randen van de regio. Met optredens van acts die reeds hun sporen hebben verdiend, bijvoorbeeld dankzij memorabele shows op grote festivals in Nederland, aangevuld met namen die je wellicht nu voor het eerst ziet, maar waarvan je zeker nog meer wilt horen.

Verwacht het kleurrijke geluid uit MENA dat zich mengt met popmuziek uit de westerse wereld. Een avond om bij te zijn, mee te maken, te genieten van vette muziek en wellicht nog om een klein dansje te wagen.

De Line-up bestaat uit: Omar Souleyman, Bab L’Bluz, Bombino, AGAT, Fanfare Station en Mohama Saz.

 

OMAR SOULEYMAN
Omar Souleyman is een Syrische zanger en vertolker van dabke-muziek, een dansmuziekgenre dat zijn oorsprong vindt in de Levant-regio van het Midden-Oosten. Zijn muziek wordt gekenmerkt door snelle beats, synth-melodieën en traditionele Arabische zangstijlen. De muziek van Souleyman wordt beschreven als energiek en vrolijk, waarbij traditionele Arabische elementen worden gecombineerd met moderne elektronische muziek.

Souleyman, begon zijn carrière als een uiterst productieve bruiloftszanger totdat hij in 2013 zijn eerste studioalbum uitbracht. Wenu Wenu, geproduceerd door Four Tet, leverde hem een doorbraak op en sindsdien is hij hard op weg om uit te groeien tot een icoon in de wereld- en elektronische muziek. Opvolgers Mad Decent en To Syria, With Love versterkten dit en brachten hem naar grote festivals als Glastonbury, Pitchfork Patris en Roskilde. Hij werkte samen met grootheden als Björk en weet van geen ophouden als het gaat om zijn fans te ontmoeten. Momenteel reist hij de hele wereld over om de release van zijn laatste album Shlon te vieren!

BAB L’BLUZ
Bab L’ Bluz (letterlijk “De poort naar de Blues”) is een Frans-Marokkaanse band opgericht in 2018 in Marrakech. Het is een Marokkaanse psychedelische rockband geïnspireerd door Gnawa en Hassani-tradities en combineert rock, hedendaagse muziek en Marokkaanse populaire muziek. Debuutalbum Nayda! (2020) Ontving l;ovende kritieken van o.a. Mojo (Top 10 wereldalbum van het jaar), Songlines Beste albums van 2020, The New York Times, Vogue Arabia, BBC, Le Monde, Financial Time, Uncut, Radio Nova… In 2021 won Bab L’ Bluz de Songlines Music Awards in de categorie Fusion! Live ervaring heeft de band genoeg met dank aan de vele festivaloptredens wereldwijd!

Bombino
Muzikant en songwriter Bombino combineert traditionele Toeareg-muziek met elementen van rock, blues en Afrikaanse ritmes. Met zijn krachtige zang en meesterlijke gitaarspel brengt hij je naar het hart van Agadez, Niger. Zijn album ‘Agadez’ uit 2011 bezorgde hem internationale bekendheid en onderscheidingen waarna hij aan de slag kon met Dan Auerbach van The Black Keys, als producer voor zijn tweede album ‘Nomad’. De New York Times benoemde hem tot ‘The Sultan of Shred’ en later werk leverde hem een nominatie voor een Grammy op, iets wat nog nooit een artiest uit Niger was gelukt. Bombino trakteert je live op een betoverende reis door de geluiden van de Sahara.

FANFARE STATION
Fanfara Station is een trance-opwekkend feest met een brassband, een hele Noord-Afrikaanse ritmesectie en pompende electrodansbeats die het tempo bepalen – allemaal gecreëerd door slechts drie muzikanten, dankzij een vakkundig gebruik van loopstations en live overdubbing van een arsenaal aan instrumenten. Fanfara Station is een trio dat de kracht van een brassband en elektronica combineert met Noord-Afrikaanse zang en percussie. Kortom; Dansen maar!

AGAT
De uit Tel-Aviv afkomstige AGAT maakt een unieke mix van elektronische elementen met pop, rock en intense krachtige vocalen. Of zoals ze zelf omschrijft; “Intimate vocals powered by a whole lotta love and rock’n ‘roll”. Debuutalbum ‘New Under The Sun’ (2020) maakte meteen duidelijk dat er niet één genre op AGAT te drukken is en leverde meteen een vaste fanbase op. Elke zaal waar AGAT live optreedt ontstaat een ongekende energie dankzij haar krachtige aanwezigheid en dynamische podiumpresentatie.

MOHAMA SAZ
Mohama Saz is een unieke entiteit die bestaat uit leden van diverse Spaanse muzikale cultprojecten zoals RIP KC, Melange of Novak om maar een paar te noemen. Hun unieke geluid bestaat uit een mix van elektrische Baglama Saz; hypnotiserende basritmes en tribale percussie aangevuld met sax, (bas)klarinet, synth en samplers! Kortom; Mediterraanse psychrock met een vleugje flamenco en een Turkse vibe. Live kon je ze al zien, nee, meemaken tijdens optredens door heel Europa waaronder bijvoorbeeld op Le Guess Who. Liveshows die altijd vol vuur zijn en een mystieke ervaring opleveren.