Kaarten

2Exchange: De Collectie
Een viering van het bi-culturele. 

Wanneer hoor je ergens bij en wanneer net niet? En waar ligt dit dan aan?  Bepaalt je afkomst of hoe andere mensen je zien wie je bent? Of bepaal jij dat zelf?

Vijf Groningse jongeren hebben samen met Zahra Lfil een theatraal onderzoek gedaan rondom het thema bi-culturaliteit. De jongeren hebben verschillende facetten van leven tussen verschillende werelden en “behoren” onderzocht. Tijdens MENA is here presenteren de jongeren hun onderzoek met een theatrale route door expositieruimte “De Ploeg” in het Groninger museum. Een viering van het bi-culturele; van het nergens of misschien juist daardoor wel overal bij horen.

Over 2exchange
2Exchange is een uitwisselingsproject tussen Schauspiel Hannover en NITE, en komt voort uit de tourende productie ‘Yara’s Wedding’, wat een coproductie is van bovenstaande gezelschappen.   

In zowel Hannover als hier in Groningen zijn jongeren een theatraal onderzoek gestart met thema’s uit ‘Yara’s wedding’ als bron. De makers Nora Patyk (Hannover) en Zahra Lfil (Groningen) hebben vanuit eigen oogpunt samen met de ervaringen en de kennis van de jongeren een performance gemaakt.

LOCATIE: Groninger museum, expositieruimte De Ploeg.
DATA: 19 MEI, 15:00 uur
20 MEI, 11:00, 12:30, 14:30, 16:00 (allemaal uitverkocht)
DUUR: 30 MIN
TAAL: Nederlands gesproken
Prijs: Gratis 

Reserveren verplicht (voor vrijdagmiddag 19 mei), via boekingen@groningermuseum.nl (daarbij noemen: naam, aantal kaarten, tijdslot, telefoonnummer) Let op: Je krijgt een bevestiging in de mail. 

Spelers: Denisha Soto Alvarez, Nina Campagne, Nina Klooster, Norah van Leeuwen, Tayrisa Sleur 
Maker: Zahra Lfil 
Productie: Salomé Richter 
Project assistent: Adoun Sharbat 
Met dank aan: Nadia Abdelkaui, Ellis Hendriksen, Niran Straub, Anouk Rutten, Karlijn Benthem, Damian Verkade e.v.a.